Ondernemers op Businessparken Werkendam gaan samenwerken: BIZ Businessparken Werkendam is een feit

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De oprichting van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Businessparken Werkendam (BPWD) is op 18 maart bevestigd. Bijna 63% van de ondernemers bracht een stem uit en ongeveer 87% daarvan stemde vóór de invoering van de BIZ BPWD. De oprichting is een duidelijk signaal dat de ondernemers samen willen werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijvenparken. De BIZ treedt met terugwerkende kracht in werking vanaf 1 januari 2024.

Samenwerking als sleutel tot succes

In dit ondernemersinitiatief staat samenwerking centraal. Net als vele andere BIZ-en in verschillende gemeenten, bundelen ondernemers van drie bedrijventerreinen hun krachten om gemeenschappelijke maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Dit biedt een unieke gelegenheid voor gezamenlijke investeringen in de ontwikkeling van de bedrijventerreinen in Werkendam en het bereiken van deze doelen en uitdagingen. Met de BIZ BPWD worden gezamenlijke projecten aangepakt die de infrastructuur, veiligheid, promotie en andere cruciale aspecten verbeteren om zo te zorgen voor economische groei en werkgelegenheid.

Bloeiende toekomst voor Werkendam

Wethouder Wendy van Ooijen ziet de samenwerking als een kans voor een welvarende toekomst voor Werkendam. De bedrijvenparken zijn plekken waar hard wordt gewerkt en waar ondernemers, werknemers en inwoners elkaar ontmoeten. Met een brede steun voor de BIZ kunnen de krachten gebundeld worden om samen te werken aan een welvarende, duurzame en bloeiende toekomst voor Werkendam.

Het bestuur van de BIZ Businessparken Werkendam heeft een ambitieus plan opgesteld voor de periode 2024-2028. Hierin zijn doelstellingen, strategieën en activiteiten uiteengezet. De focus ligt onder andere op het verbeteren van de openbare ruimte, het professionaliseren van de organisatie en communicatie, en het ontwikkelen van een gezamenlijke profilering. Bestuursvoorzitter Ruud Gommers: “We zijn verheugd om aan de slag te gaan en onze plannen tot leven te brengen. We kijken uit naar de volgende stappen in dit spannende traject.”